Denna artikel är en annons

Vi bygger för framtiden

Thord Tärnbrant, projektutvecklare, och Emma Smedh, kommunikatör, hälsar på hos Fredrik Jansson på Tingvallahöjden som Peab har byggt.

Tingvallahöjden mitt i Karlstad består av totalt 82 bostads­rättslägenheter. Här är andra etappen som stod klar 2014.

De nya villorna på Zakrisdalsudden kommer att komplettera den redan bebyggda delen av området och fullborda känslan av en mysig villagata.

I takt med att Karlstad växer ökar behovet av att bygga nytt i olika former. Där är Peab som samhällsbyggare och med sin breda erfarenhet en viktig del av utvecklingen.

Peab tar sig an många olika typer av byggprojekt på uppdrag av och i samverkan med externa kunder. Dessutom utvecklar företaget egna bostadsprojekt, varav det senaste i Värmland är bostadsrätter i Kanoten vid inloppet till Karlstads inre hamn.

 

– Kanoten-projektet är extra spännande eftersom det är ett av de första projekten i omvandlingen av en hel stadsdel. Kommunen kommer att bygga om gator och parker och en rejäl ansiktslyftning kommer att ske i takt med att området tar form, säger Thord Tärnbrant, projektutvecklare på Peab.

 

Totalt innefattar Kanoten fyra etapper med bostadsrätter. Första etappen, som består av drygt sextio lägenheter, kommer ut till försäljning i början av 2016. Bland övriga projekt i egen regi finns en ny etapp om sex stycken villor vid Zakrisdalsudden ute till försäljning.

 

Grundtanken hos Peab är att bygga för alla; attraktiva, energisnåla och miljöanpassade bostäder som folk har råd att bo i. Självklart med hög kvalitet.

 

– Våra egna bostäder säljs alltid till fast pris, och kunden kan känna sig trygg vid köpet av sin nya bostad och i kontakten med oss, säger Thord Tärnbrant.

 

Företaget har stor erfarenhet av att bygga både bostäder och andra typer av byggnader, samtidigt som det inom koncernen finns resurser för alltifrån markarbeten till kundnära uppgifter som inredningsval.

 

Tingvallahöjden mitt i centrala Karlstad är ett exempel på ett eget projekt som Peab har utvecklat och byggt under senare år. Det ligger precis vid Domkyrkan och består av tre lägenhetshus med sammanlagt åttiotvå bostadsrätter plus ett parkeringsgarage. Andra och sista etappen stod klar under 2014. Fredrik Jansson är en av dem som köpte lägenhet på Tingvallahöjden, och han är mycket nöjd med sitt boende.

 

– Framförallt var det kul att få göra egna inredningsval till en helt ny lägenhet, där kontakten med Peab var trevlig och proffsig. Läget här mitt i stan är perfekt och jag är väldigt nöjd med standarden på min trerummare, säger Fredrik Jansson och tillägger att hela processen från kontraktsskrivning till inflyttning gick smidigt.

 

Under de närmaste åren kommer nya stadsdelar att växa fram i Karlstads kommun. Katrineberg, som ligger längs Vänerkusten mellan Zakrisdal och Bergvik, är under planläggning och likaså kommer detaljplaner för bostäder att tas fram för Jakobsberg (gamla flygfältet). Förutom bostäder planeras också för olika typer av centrumverksamheter.

 

– Vi kommer självklart att vara med och bygga upp de nya områdena i Karlstad med bostäder i både hyres- och bostadsrättsform, avslutar Thord Tärnbrant.

 

Vill du veta mer? Gå in på peab.se

Just nu pågår entreprenadprojekt på uppdrag av:

Klövern, HSB, Karlstad kommun med flera.

Skeppet, Inre hamn. Nybyggnation av kontorsfastighet om
22 000 kvadratmeter, Klövern.

Vårdboende, Oskarslund. Nybyggnation av vård-boende med 95 lägen-heter, Karlstad kommun.

Brf Hattmakaren, Haga. Nybyggnation av 65 bostadsrättslägenheter, HSB.

Brf Lillängshamnen 1, Hammarö. Nybyggnation av 47 bostadsrätts-lägenheter, HSB.